Lilly, ik mis je

Het is dinsdag ochtend 8 oktober. Voordat ik vertrek naar werk, pak ik haar nog even op voor de nodige knuffels en ik zeg haar dat ik haar vanavond weer zal zien. Op het moment dat ik bij mijn fiets sta, zie ik haar voor het raam zitten. Ik tik nog een laatste keer zachtjes op het raam om gedag te zeggen. Met al haar enthousiasme springt ze tegen het raam, om boven het raamfolie nog een laatste blik te werpen voordat ik wegfiets. “Tot vanavond lieverd”.

s Avonds kom ik thuis en is Lilly nergens te bekennen. Wat raar is, want normaal gesproken wacht ze mij altijd voor het huis op. Wanneer ik dan thuis kom van werk, begroet ze mij met de enthousiasme van een klein kind. Dit keer niet. Ze komt zo wel binnen, eerst maar even koken. Na het eten is Lilly nog steeds niet terug en dit geeft mij een onbehagelijk gevoel. Ik stuur mijn buren en huisgenoten nog even een berichtje om te kijken of zij haar vandaag nog hebben gezien. Onderweg naar mijn training blijkt dat niemand haar vandaag heeft zien lopen. Ik vraag ze mij een berichtje te sturen als ze haar vanavond thuis zien komen. Er is iets mis, ik voel het. De training is afgelopen en het is al laat. Nog steeds geen goed bericht. Wanneer ik thuis komt weet ik het zeker, ze is weg. Emotioneel fiets ik de wijk rond, bepakt met haar favoriete snoepjes. Na een uur rondfietsen, roepen, luisteren en fluiten kom ik met lege handen thuis. Mijn huisgenoot verteld mij dat ik beter kan gaan slapen en dat Lilly in de loop van de nacht vast wel thuiskomt. Met die gedachte ga ik slapen. De volgende ochtend wordt ik wakker en besef ik dat ze niet is thuisgekomen.

Die dag en in de opvolgende dagen loop ik rond in wijk door op zoek naar Lilly. Tegen het einde van de week komen de flyers eindelijk binnen en bezorg ik ze deur aan deur. Nu hangt ze ook op elke hoek van de straat, tot ergernis van een enkeling. Helaas tot op de dag van vandaag, is ze nog steeds vermist.

Door het vele onderzoek ben ik erachter gekomen dat de meeste katten dicht in de buurt weer worden teruggevonden. Het kan zijn dat ze op dit moment bij iemand thuis zit die zich van geen kwaad bewust is of dat ze ergens rondloopt en de weg niet terug kan vinden. Ik hoop dat jullie met mij mee willen uitkijken naar Lilly. Ze is mijn maatje en ik mis haar enorm. Zie je haar? Maak wanneer mogelijk een foto en bel mij of stuur een bericht.

Marleen Assink – 0614991706.

Koningin Wilhelminastraat – Veerallee

Gechipt en geregistreerd als vermist bij o.a. Amivedi.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.